top of page
Search
  • Writer's pictureMarianna Tóthová

Kurací steak obalený v prosciutte s polentou a duseným špenátom




Recept na 2 porcie


Polenta:

5 hrnčekov vody

1 hrnček instantnej polenty

2 lyžice masla

2 lyžice parmezánu

3 lyžice mlieka

soľ

korenie


Dusený špenát:

200 g baby špenátu

1 veľký strúčik cesnaku

šťava z citrónu

soľ

korenie

olivový olej


Kuracie steaky:

2 kuracie prsia

4 plátky prosciutta

soľ

korenie

oregano

olivový olej

1 lyžica masla

šťava z polovice citróna

Očistené kuracie prsia v celku osolíme, okoreníme a obalíme každé v dvoch plátkoch proscuitta. Na panvici rozohrejeme olivový olej a mäso smažíme cca 6 minút z každej strany na strednom-vyššom ohni. Mäso posypeme oreganom.

Kým sa nám pripravuje mäso, dáme v hrnci zovrieť 5 hrnčekov vody s lyžicou soli. Pomaly prisypeme hrnček polenty a miešame 2-3 minúty, kým nám nezhustne. Do hotovej polenty primiešame maslo, parmezán a nakoniec mlieko. Dochutíme soľou a korením.

Na prípravu špenátu si na ďalšej panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme špenát. Vmiešame pretlačený cesnak, dochutíme soľou, korením a pár kvapkami citrónovej šťavy.

Keď je mäso hotové, ešte nachvíľu ho zabalíme do alobalu, aby sme si boli istí, že je hotové aj v strede. Zatiaľ si na panvicu, kde sa robilo mäso dáme lyžicu masla, lyžicu olivového oleja, štipku oregana a šťavu z polovice citróna. Pozor, aby panvica nebola príliš horúca, lebo maslo nám zhorí. Touto omáčkou nakoniec prelejeme mäso. Môžeme posypať aj parmezánom.


64 views0 comments
bottom of page